Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

90 views
0

2006. július 9-től fogadja vendégeit a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, mely Siófok város fürdőjeként aktív, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára. A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. A közel 800 m² vízfelülettel rendelkező létesítmény az alábbi szolgáltatásokat kínálja: melegvizes ülőmedence a nagyberényi termálvízzel.

Nagyberény község a Balatontól mintegy 15 km távolságra, a Siófokot Szekszárddal összekötő 65-ös főút közelében fekszik. 1091 m mélyről feltörő minősített termálvize mozgásszervi problémák, nőgyógyászati és urológiai betegségek, bőrgyógyászati elváltozások gyógyítására, valamint baleseti sérülések és ortopédiai műtétek utókezelésére ajánlott.

A nagyberényi gyógyvíz nátrium-klorid tartalmának köszönhetően a kloridos, jodid tartalma miatt a jódos-brómos, és nem utolsó sorban szulfid tartalma miatt a kénes vizek csoportjába sorolható. Gyógyászati hatása akkor érvényesül igazán, ha többször rövidebb ideig tartózkodnak a vízben. Ajánljuk, hogy dőljenek hátra és lazítsanak legalább egy órát, miután megmártóznak a gyógyvízben, hogy az ásványi anyagok kifejthessék aktív hatásukat.

Fürdőnk jelenleg két csúszdával rendelkezik.

 • Anakonda csúszda

A csúszda az első emeltről indul és az élménymedencében ér véget.

 • Péntek 13 óriáscsúszda

2010. augusztus 13-án lett átadva a csúszda. 88 méter hosszú és 2 méter széles. A csúszdát minden vendégünk korlátlanul használhatja minden nap 10 órától este 19:30-ig külön felár megfizetése nélkül. A csúszda az épület II. emeletéről indul és az épületen kívül halad számos irányváltás közbeiktatásával, majd a földszinten ér véget. Az érkezési vízmélység csak 40cm, ezért a csúszda már 6 éves kortól használható. A csúszdát csak az arra alkalmas speciális úszógumival lehet használni, amelyet egy és két személyes változatban is rendelkezésre bocsátunk minden kedves vendégünk részére.
A közel 800 m² vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 6 medence csábítja fürdőzésre a vendégeket az élményfürdőben.

 • melegvizes ülőmedence a nagyberényi termálvízzel:
  mélysége: 90 cm
  hőmérséklete: 36° C
 • gyermekmedence különböző élményelemekkel:
  mélysége: 30 – 50 cm
  hőmérséklete: 33° C
 • élménymedence különböző élményelemekkel és csúszdával:
  mélysége: 120 cm
  hőmérséklete: 30,5° C
 • pezsgőfürdő:
  mélysége:90 cm
  hőmérséklete: 34° C
 • tanmedence:
  mérete:16 x 8,5 m
  mélysége:90 – 130 cm
  hőmérséklete: 29° C
 • kültéri melegvizes medence a nagyberényi termálvízzel:
  mélysége: 90 cm
  hőmérséklete: 36° C
 • Földalatti Szauna Oázis

2009. évben új beruházásként bővült a Galerius Fürdő a korábban már említett kültéri termálvizes medencével, valamint egy új szauna világgal. Az új szauna oázis a pinceszinten kapott helyet, megközelítése a tanmedence melletti lifttel lehetséges. Az új szauna világ felszereltségét és szolgáltatásait tekintve minden tekintetben megfelel a jelenlegi, nyugat európai wellness trendeknek, korszerűségében és szolgáltatásait tekintve jelenleg hazánk legmodernebb ez irányú létesítményei közé sorolható.

A nagy befogadóképességű finn szauna mellett tepidárium kapott helyet, ahol 35-40 °C, kellemes hőmérséklet ad élményt az ott tartózkodók számára. A 21m2 nagyságú vizes, levegős, valamint fény élményelemekkel felszerelt jackuzzi medence minden igényt kielégít.

A szaunázás után felfrissülést az élményzuhanyok, valamint a hazánkban jelenleg egyedülálló hóesés kabin biztosítják. Nemcsak hasznos, hanem gyógyulást elősegítő a só barlang, valamint az intenzív só terápiát biztosító sókabin, melyekben aszmatikus és allergiás betegségben szenvedők kaphatnak terápiás kezeléseket.

Aki nyugalmat, relaxációt keres, az is megtalálja számítását, köszönhetően a számos kényelmes nyugágynak, valamint a páratlan és modern megvilágítási rendszernek, amely akár az időjárás, évszakok változásait is képes fényekkel visszaadni.

Sóbarlang
Hőmérséklet: 43-46°C
Páratartalom: 90-95%
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc
Izzadság leadás: 10-20 g/perc
Illatanyag adagolás: automatikus

Tengeri levegős kabin

A tengeri levegős kabinban sóaeroszolos terápia a sós víz ultrahangos porlasztásával történik, így a beáramoltatott levegő sótartalma magasabb az intenzívebb hatás érdekében, valamint a beáramoltatott levegő a fejlett baktérium szűrőnek köszönhetően teljesen baktériummentes és tiszta.

Finn szauna
Hőmérséklet: 90°C
Páratartalom: 6-15%
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc
Izzadság leadás: 10-20 g/perc
Illatanyag adagolás: felöntéssel

Bioszauna
Hőmérséklet: 45-50°C
Páratartalom: 25-30 %
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc
Izzadság leadás: 10-20 g/perc
Illatanyag adagolás: automatikus
Emeleti szaunavilág

A további kényeztetésről, a rekreációról és az egészségmegőrzésről a fürdő második emeleti szauna-világa gondoskodik fény- és aromaterápiás szaunával, gőzkabinnal, 34°C-os pezsgőfürdővel, 16°C-os merülő medencével, álló- és fekvő szoláriumokkal és frissítő, lazító keleti masszázsokkal.

Wellness kezeléseink kiváló nyugtató és stresszoldó hatásúak, a különböző rész- és teljes testen végzett relax, aroma és vitalizáló masszázsok segítenek megteremteni a test és a lélek harmóniáját.

Infraszauna
Hőmérséklet: 45-50 °C
Páratartalom: 6-15 %
Benntartózkodás: 1-2 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 45-60 perc
Izzadság leadás: 8-16 g/perc
Illatanyag adagolás: nincs

Gőzkabin
Hőmérséklet: 43-46°C
Páratartalom: 90-95%
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc
Izzadság leadás: 10-20 g/perc
Illatanyag adagolás: automatikus
Fény- és aromaterápiás szauna

Hőmérséklet:65-70°C
Páratartalom: 15-25%
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc
Izzadság leadás: 10-20 g/perc
Illatanyag adagolás: automatikus
Elérhetőségünk:

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ – 8600 Siófok-Szabadifürdő, Szent László utca 183.

Telefonszámaink:

– központ: 84/506-580
– jegypénztár: 84/506-935
– értékesítés: 84/506-637
– fax: 84/ 506-579
E-mail: [email protected]
Web: www.galerius-furdo.hu