Augusztusban 3 napra Paloznak a jazz balatoni fővárosa!

Augusztusban 3 napra Paloznak a jazz balatoni fővárosa!

42 views
0

A Paloznaki Jazzpiknik ötlete a Homola Pincészet tulajdonosa, Homola Szabolcs fejéből pattant ki egy borozással töltött este alatt. A pincészet szervezte Tájház udvari dzsembori az évek alatt kinőtte magát, idén már van nulladik nap, 3 napos a fesztivál, 4 színpadon zajlanak az események több mint 20 előadóval. A Paloznaki Jazzpiknik kommunikációs vezetőjét, Budavári Dórát kérdeztük.

Mára igazi nagy fesztivállá nőttétek ki magatokat.

Budavári Dóra: De az eredeti hangulatot próbáljuk megőrizni: természetesen egy Mario Biondi, vagy egy Kool and the Gang technikailag is kívánja a nagyszínpadot, ami a falu határában van, a Tájház udvaron most is nagyon „klubos” a hangulat, a Fő utcán elhelyezett színpadon kétszemélyes jazz-formációk lépnek fel, a Pezsgő Teraszon a mediterrán vonulaté lesz a főszerep.

Sok a visszatérő vendég?

Úgy látjuk, hogy nagyon is. Mindenkinek van kedvenc emléke, kedvenc koncertje, kapunk leveleket azzal kapcsolatban, kit szeretnének látni legközelebb. A paloznaki lakosok alanyi jogon jöhetnek, így ez egy nagy népünnepély is itt, de a közelben nyaralók, lakók is visszajárnak. Sőt, vannak, akik évről évre lefoglalják ugyanazt a szállást – nem csak belföldi, külföldi visszajáró vendégeink is vannak.

A programot és a gasztrokínálatot olvasva mind előadások, mind borok tekintetében a minőségre törekedtek. Mi alapján válogattok?

A rendező Homola Pincészet borai mellé a helyi baráti borászatok legjobb tételeit válogattuk össze: Jásdi, Szent Donát, Petrányi, Söptei borok is lesznek, gasztronómiában törekszünk helyi termelők és éttermek meghívására. Rendszeres visszatérő a Baricska Csárda, a Tekeresvölgyi Sajtműhely, de a helyi Sáfránkert Vendéglő is fontos gasztro-pont ilyenkor, ahová jó beülni egy ebédre.

Ha valaki alapvetően nem jazz-rajongó, de kíváncsi és nyitott az új dolgok felé, mivel ajánlanád neki a fesztivált?

Azt gondolom, ez nem egy „vájtfülű” jazz-fesztivál: előbukkannak mindenki által ismert jazz sztenderdek, igazán popos koncertek, táncolható zenék, mind mind hihetetlen minőségben, a legjobb nemzetközi és hazai előadókkal. Kool & the Gang, Incognito, Mario Biondi, Matt Bianco feat New Cool Collective: ezek a nevek nem csak jazz-rajongóknak ismertek. Itt lesznek még: Kéknyúl & Jónás Vera, The Qualitons, Swing á la Django, Peet Project, Antal Gábor trió, Dj Bootsie Live Band, Sárik Péter trió és Berki Tamás, Brass On The Road. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb Balatonfüred-Csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak. Szerintem ez mindenkinek hívogató!

Web: http://homolapinceszet.hu/jazzpiknik/

Játssz Te is és nyerj bérletet a Partlappal az idei Paloznaki Jazzpiknikre! Július 27-én 6 db bérlet lel majd gazdára, további információ a Partlap Facebook oldalán: www.facebook.com/PARTLAP