Szigliget

Szigliget

27 views
0

A pihenni és a kikapcsolódni vágyók számára Szigliget egy ideális pihenőhely, viszont számos lehetőséget nyújt az aktivitásra is. Járja be a természeti értékekben gazdag Kamonkő-tanösvényt, sétáljon a történelmi Ófalu zegzugos utcáiban vagy a Balaton partján. Szigligetet nemcsak természeti adottságai teszik vonzóvá, hiszen a térség egyik legjobb strandja vár mindenkit a tavasszal is nyitva tartó szaunaházzal és vendéglátóhelyekkel. A megújult kikötőből az Aranykagyló kis utcáin könnyen eljuthatunk az Óvári kilátóhoz, a Szentháromság kápolnához vagy az Árpád kori templomhoz. Szigliget fő látványossága természetesen továbbra is a Balaton vára, melynek panorámája egyedülálló látványt nyújt, amely tökéletesen kiegészül a rekonstruált falakkal, illetve a vár lábánál található várgalériával és kézműves udvarral. Szigligetet nem véletlenül hívják a Balaton gyöngyszemének, hiszen páratlan adottságait egész évben kamatoztatja, a tavasz pedig a legalkalmasabb idő bejárni és gyönyörködni a dombok, völgyek, patakok, a Balaton és a várból nyíló panoráma látványában. Számos program is várja az idelátogatókat.

Információ:

Tourinform Iroda / Szigliget Község Önkormányzata
8264 Szigliget, Kossuth L. u. 54.
Telefon: +3670/3715346
E-mail: szigligetinfo@gmail.com
www.szigliget.hu

Szigliget kiemelt nyári rendezvényei:

Várfesztivál
Időpont: 2019. június 9-10.
Helyszín: Szigligeti vár, 8264 Szigliget, Kisfaludy utca
A két napos rendezvény alatt számos programon vehetnek részt az idelátogatók. Többek között bábszínházi előadás, solymászbemutató, apródavatás, illetve különféle hagyományőrző egyesületek is szórakoztatják a közönséget.

Fáklyás várlátogatás
Időpont: 2019. június 23.
Helyszín: Szigligeti vár, 8264 Szigliget, Kisfaludy utca
Az Őrtüzek éjszakáján, Szigligeten és a környező várakban tüzeket gyújtva jeleznek egymásnak. Az este 8 órakor kezdődő rendezvényen a fáklyás vártúra mellett harcászati és tűzsonglőr bemutató is várja az érdeklődőket.

Zenés esték a Balaton várában
Időpont: 2019. július 13 – augusztus 16.
Helyszín: Szigligeti vár, 8264 Szigliget, Kisfaludy utca
A program keretein belül sokszínű koncerteken vehetnek részt egyedülálló környezetben. Július 13-án a Magna Cum Laude, 20-án a Margaret Island, 27-én Dés László: Mi vagyunk a Grund előadása, augusztus 3-án Szabó Balázs Bandája, 10-én Bagossy Brothers Company, 16-án pedig a Hooligans lép fel a vár színpadán. Jegyvásárlás: www.jegymester.hu.

Szerda esti komolyzenei koncertek
Időpont:2019. július 17 – augusztus 14.
Helyszín: Római katolikus templom, 8264 Szigliget, Kisfaludy utca
A már több éve megrendezett ingyenes programsorozat a komolyzene kedvelőit célozza meg elsősorban, de népszerűségét mutatja, hogy szinte minden korosztály és célközönség figyelmét leköthetik ezek az előadások.

Hagyományőrző napok
Időpont: 2019. augusztus 17-18.
Helyszín: Szigligeti vár, 8264 Szigliget, Kisfaludy utca
Az ünnepi hétvégén változatos előadások várják a várba érkezőket. A gyerekek apródavatáson és bábelőadáson vehetnek részt, a felnőttek és fiatalok pedig egyaránt megnézhetik a különféle hagyományőrző és zenei együttesek előadásait, illetve a solymászbemutatót.