2018. augusztus. 17. (péntek) | Jácint |

Közlekedés

A Balaton északi és déli partja közötti gyorsabb közlekedést a hajóforgalom bonyolítja le. A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett 4 komp Tihanyrév és Szántódrév között, illetve a sétahajó, bulihajó és gyerekhajó programok nem csak a közlekedés szempontjából, de szabadidős tevékenységként is kiválóan megállják helyüket.


Utasszállítás

A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 23 motoros személyhajó, egy 25 fő befogadóképességű vitorlás, valamint a Calypso gyorshajó bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 komp. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajók ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait.

Kompmenetrend:

A 2016 évi teljes kompmenetrend megtekinthető és letölthető innen!

Élményhajózás

A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a menetrend szerinti járatokon kívül sétahajók, diszkóhajók, programhajók és és igény szerint különhajók indulnak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a rendezvényhajók, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állnak a megrendelők rendelkezésére. A hajópark összetétele lehetővé teszi akár több száz fős rendezvények lebonyolítását, teljeskörű vendéglátással is.

Vitorláskikötők

A Balatoni Hajózási Zrt. üzemelteti a Balaton legnagyobb vitorláskikötő-láncát, mely jelenleg 10 nagyobb és 11 kisebb kikötőből áll. A vitorláskikötők április 1-től november 30-ig várják a vitorlázás szerelmeseit.

Forrás: balatonihajozas.hu

AKTUÁLIS KIADVÁNYAINK

 PARTLAP - A Balaton Lapja A nyár végeztével sem áll meg az élet a Balatonnál!

Idén először érhető el őszi-téli magazinunk, amiben összegyűjtöttük, hogy miért is érdemes a nyár végeztével is ellátogatni a Balatonra. Ebben az időszakban a legfinomabb balatoni fogások és borok kerülnek majd a fürdőzés helyett a középpontba.