2018. augusztus. 17. (péntek) | Jácint |

Közlekedés

A Balaton-part számos megközelítési módja közül a vasút jelentős forgalmat bonyolít le, kifejezetten a szezon idejében.

 Vasúti menetrend:

http://www.elvira.hu/

 balaton vonat

BALATON MIX - a balatoni napijegy

Vonattal és hajóval a Balatonon

Ajánlatunk azoknak szól, akik szabadidejüket tartalmasan és aktívan szeretnék eltölteni a Balatonon. A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira szóló Balaton Mix jeggyel bejárhatja a magyar tengert és környékét, akár kerékpárral is.

A kedvezményes utazási jegy kétféle időtartamra váltható, a 7 napos változat 2 szabadon választott napon, a 3 napos változat pedig 1 szabadon választott napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavat átszelő hajójáratokon. A jegy akkor válik érvényessé, ha utasaink a kiválasztott napot az utazás megkezdése előtt ráírják a jegyre.

Jegy típusa

Ár

Utazási napok száma

felnőtt 7 napos

4 990 Ft

2

felnőtt 3 napos

2 950 Ft

1

gyermek 7 napos

2 890 Ft

2

gyermek 3 napos

1 690 Ft

1

családi 7 napos

13 490 Ft

2

családi 3 napos

7 790 Ft

1

A gyermek jegy 6-14 éves kor között váltható. Családi jeggyel 2 felnőtt és legfeljebb 2 gyerek utazhat együtt. A Balaton Mixet csoportok részére kedvezményesen értékesítjük, a részletekért kérjük, keresse fel szolgáltatás értékesítőinket, illetve jegykiadó helyeinket.

A Balaton-partra való eljutáshoz 50%-os alkalmi menettérti jegy váltható, mely a Balaton Mix jegy felmutatása mellett jogosít visszautazásra. (A 3 napos Balaton Mix jegyhez 50 km-nél rövidebb távolságra szóló alkalmi menettérti jegy nem váltható, a 7 napos jegynél nincs ilyen távolsági korlátozás.)

A Balaton Mix jegyek valamennyi vasúti jegypénztárral rendelkező Balaton-parti településen, illetve országszerte az összes gépesített MÁV-START jegypénztárban megválthatók . Az 50%-os alkalmi menettérti jegyek az ország bármely vasúti jegypénztárában megválthatók.

A MÁV-START Zrt. járatain a felnőtt, gyermek és családi Balaton Mix jeggyel személyenként 1 db kerékpár díjmentes kerékpárjeggyel szállítható (pl. családi Balaton Mix jeggyel utazó 2 felnőtt és 2 gyermek 4 db kerékpárt szállíthat) az utazásra megjelölt napon/napokon a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. A díjmentes kerékpárjegyet az utazás megkezdése előtt meg kell váltani, a kerékpár elhelyezése és szállítása a MÁV-START Zrt. érvényben lévő Személyszállítási Üzletszabályzat kerékpár szállításra vonatkozó általános szabályai alapján történhet. A kerékpárszállítás szabályairól bővebb információ olvasható itt.
A BH Zrt. menetrendjében kerékpárszállításra kijelölt személyhajóin a felnőtt és a gyermek Balaton Mix jeggyel személyenként 1 db kerékpár díjmentesen szállítható a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. A kompjáratokon a felnőtt, gyermek és családi jeggyel szintén személyenként 1 db kerékpár díjmentesen szállítható.

A csoportos Balaton Mix jegy díjmentes kerékpárszállításra nem jogosít.

 balaton terkep

 

A MÁV-START Zrt. a hosszú távú fejlesztési programjában kiemelten kezeli a kerékpárszállítást, célként kitűzve, hogy minden vonaton biztosított legyen a kényelmes, kiszámítható kerékpárszállítás, hiszen ezt a népszerű szolgáltatást egyre többen, évente több mint háromszázezren veszik igénybe.

Vonattal és kerékpárral a legtöbben a Balaton partjára, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz utaznak, így az utasigényeknek megfelelve a vasúttársaság kedvezményes, 420 forintos kerékpáros túrajegyeket vezetett be, ezek a Balaton kerékpárjegy, Tisza-tavi kerékpárjegy és a Fertő tavi kerékpárjegy. A kerékpáros túrajegyek előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolhatók meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

A kerékpáros túrajegy érvénytartamán belül korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít (oda és vissza irányban is) az érintett vasútvonalon. Az utasnak természetesen a megfelelő menetjeggyel rendelkeznie kell. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például Nyíregyházáról a Balatonhoz utazva, a menetjegy mellé a Balaton kerékpárjegyet megvásárolva nemcsak a tóhoz lehet eljutni és a biciklit elszállítani, hanem ugyanezen a napon a balatoni állomások, megállóhelyek között utazva már nem kell újabb kerékpárjegyet váltani, csupán az adott útra érvényes menetjeggyel kell rendelkezni. A túrajegyek természetesen vissza irányba is megválthatóak, tehát a Balatontól Nyíregyházára utazva is igénybevehető a 420 forintos kerékpárjegy.

Az érintett fertő tavi, balatoni és tisza-tavi állomások itt tekinthetők meg.

 

Dél-Balaton-part kerékpárral

Gondoltunk a Balaton körül kirándulni vágyó utasainkra is, ezért 2013. március 30-tól a vonatainkban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is közlekedtetünk.

Budapest-Déliből Nagykanizsa irányába: 7:20, 9:20, 11:20, 15:20, 15:40, 17:20, 19:20 órakor.

Nagykanizsáról Budapest-Déli irányába: 4:54, 6:54, 8:54, 10:50, 12:50, 14:50, 16:50 órakor.

 

Amennyiben menetrendi vagy díjszabási információra van szüksége, kérjük forduljon e-mailben a MÁVDIREKT-hez.

Lehet, hogy észrevételét utastársai már felvetették korábban, a gyakori kérdéseket és válaszokat (GYIK) itt találja.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos észrevételeit az alábbi elérhetőségek valamelyikén is megteheti:

Levélben:
MÁV-START Zrt. Ügyfélszolgálat
1426 Budapest, Pf.: 56.

Telefonon:
MÁVDIREKT: 06 (40) 49 49 49
Külföldről hívható telefonszám: +36 (1) 444 44 99

Faxon:
06 (1) 511 2093

E-mailben:
eszrevetel@mav-start.hu

 

Forrás: elvira.hu

AKTUÁLIS KIADVÁNYAINK

 PARTLAP - A Balaton Lapja A nyár végeztével sem áll meg az élet a Balatonnál!

Idén először érhető el őszi-téli magazinunk, amiben összegyűjtöttük, hogy miért is érdemes a nyár végeztével is ellátogatni a Balatonra. Ebben az időszakban a legfinomabb balatoni fogások és borok kerülnek majd a fürdőzés helyett a középpontba.