Gyenesdiás

Gyenesdiás

21 views
0

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton aktív és családbarát üdülőfaluja

Gyenesdiás egy kedves kis Balaton parti település Keszthelytől 2, Hévíztől 7 km-re. A nagyközség a Nyugat-Balaton régió egyik legintenzívebben fejlődő települése, turisták által kedvelt családbarát üdülőfalu. A település gyönyörű természeti környezetben fekszik: északról a Keszthelyi-hegység békés lankái határolják, délről a Balaton hullámai mossák.

Vízparti örömök

Gyenesdiáson 2 családbarát strand várja a fürdeni vágyókat.
A Diási Játékstrandon a környék egyik legszebb és legaktívabb strandján számos nagyszerű program és szolgáltatás várja a vendégeket. 2018-ban ismét 5 csillagot kapott a Kék Hullám Zászló strandminősítésen, ill. a legtöbb pontot kapott strandként különdíjban részesült, továbbá birtokolja a Balaton családbarát strandja címet.

Gyenesi Lidóstrand:

A község kisebb fövenyes partú strandja olyan kisgyermekes családok és a napimádók kedvelt fürdőhelye, akik a nyugalmat, a családias hangulatot keresik. Az aktív időtöltést kedvelő vendégeket strandröplabda pálya várja, a gyerekek pedig kedvükre pancsolhatnak a sekély vízben, vagy homokvárat építhetnek a nagy homokozóban.

Aktív kikapcsolódás

Gyenesdiás a fürdés és strandolás mellett sok egyéb kikapcsolódási lehetőséget és családi programot kínál a tartalmas, élmény teli pihenést kereső vendégeknek…akár egész évben is….

 • naponta változó aktív és családbarát programok széles választéka, animáció a Diási Játékstrandon és gyerekanimáció heti rendszerességgel a Gyenesi Lidóstrandon
 • gyalogtúrázás a Keszthelyi-hegységben az erdei kirándulóközpontról, a Nagymezőről indulva (erdei tornapálya, kilátók, források, barlangok, stb.)
 • ismerkedés a hegység természeti értékeivel a Természet Háza Látogatóközpontban
 • kerékpártúrák kiépített utakon (Balatoni bringakörút), illetve terepen (pl. a Keszthelyi-hegységben)
 • vitorlázás, horgászat, lovaglás
 • korongozás a több mint 150 éves, felújított Kerámiaházban
 • agyaggalamb-lövészet a Sportlőtéren
 • bowling, squash, biliárd, minigolf
 • Avar történeti kiállítás, illetve Kézműveskuckó a Pásztorházban
 • háziállatok etetése, kecskefejés Livi Állatfarmján, illetve ismerkedés őshonos magyar állatfajokkal a Festetics Imre Állatparkban
 • látogatás a helyi kovácsműhelyben
 • borkóstolók, a 17. századi A Darnayban. Pince, rendezvénypajta és piknikkert

A településen számos hangulatos étterem található, amelyek magyaros ételekkel és ízletes borokkal csalogatják az idelátogatókat. Érdemes ellátogatni a Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított piacterére is, ahol tavasztól őszig tematikus, zenei és családbarát programok kíséretében termelői és kézműves portékákkal, valamint ízletes hal- és más ételekkel várják az árusok, kiskereskedők a finomra, egészségesre és jó hangulatra vágyó vendégeket. Ne felejtsék el megkóstolni a számtalan díjat nyert finom fagylalt különlegességeket sem a településünkön.

Minden biztosított a felhőtlen családi nyaraláshoz…

hisz családbarát éttermeink gyerekmenükkel, etetőszékekkel és játszóterekkel segítenek a szülőknek, hogy a családi ebéd valóban jó hangulatban telhessen, a szálláshelyek pedig a gyerekek – és természetesen a szülők – igényeit figyelembe véve kínálják kedvezményes, jól felszerelt férőhelyeiket.
A helyi Turisztikai Egyesület szállásadó tagjainál megszálló vendégek a WB Gyenesdiás Plusz kedvezménykártyával az ingyenes strandbelépésen túl számos helybeli és régiós szolgáltatást kedvezményesen vehetnek igénybe. Még több élményt kevesebbért!

Rendezvénytippek egész évre

 • Ápr.: Rügyfakadás – Tavaszünnep a Nagymezőn
 • Máj. Balatoni Barista Bajnokság
 • Júl.: Keszegfesztivál, Gyenesdiási Bornapok, Kristóf nap, Rockin’ Beach, Roncsderbi
 • Júl-aug. Községházi esték (koncertek, hangversenyek)
 • Aug.: Festetics Vágta, Erős ember verseny
 • Szept.: Szüreti Vígasságok, Burgonyanap, Gyenes Íz-lelő
 • Okt.: Hobbi Pékek Találkozója
 • Dec.: Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár

Töltse nálunk az év legszebb időszakát, nyaraljon a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában!

Információ:

Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
TOURINFORM GYENESDIÁS
H-8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.
Tel: 83/511-790, E-mail: gyenesdias@tourinform.hu
www.gyenesdias.info.hu, www.facebook.com/gyenesdias

Gyenesdiás kiemelt nyári rendezvényei:

Gyenesdiási Keszegfesztivál
Időpont: 2019. július 6-7.
Helyszín: Piac és rendezvénytér
Vidám zenés gasztro hétvége keszegsütéssel, főzőversennyel, zenei és gyerekprogramokkal. Szombat délután halászléfőző verseny, vegyes műsorok, mesterség-bemutató (famunkák), este Vasárnapi fiúk koncert, majd Helios Zenekar tánczenés estje. Vasárnap Zalaapáti Harmonika zenekar műsora utána LP Vokál – Máté Péter Szécsi Pál dalest, majd Start tánczenekar tánczenés estje. Mindkét napon keszegsütés és játszóház.

Gyenesdiási Bornapok
Időpont: 2019. július 11-14.
Helyszín: Kárpáti korzó
Borutca, népművészeti és kézműves vásár, kulturális programok, folklór és gyerekműsorok, játszóház, koncertek, esténként utcabál.
Kiemelt fellépők: pénteken Európa Kiadó koncert, szombaton Jóvilágvan zenekar koncertje (Párkányból), vasárnap: operett-nosztalgia műsor.

Los An Gyenes
Időpont: 2019. július 20.
Helyszín: Kárpáti korzó
Idén újabb időutazásra várnak minden érdeklődőt Amerika 50-es éveibe, a Rockabilly US autós és motoros fesztiválra. Látványos program csodaszép autókkal és remek, pörgős muzsikával.
Az egyedülálló rendezvényen vegytiszta Nemzetközi Old Rockabilly zenét játszó bandákkal, őrült lázadó rockabilly arcokkal, tonnányi hajzselével, Pin Up csajokkal, és az amerikai járműipar csodáival, országúti cirkálóival találkozhatnak az érdeklődők.

Korzó Estek
Időpont: 2019. augusztus 8-10.
Helyszín: Kárpáti korzó
Egy igazán pörgős nyári hétvége Gyenesdiáson, sok zenével és tánccal, minden korosztálynak: Intim Torna Illegál, Szeder együttes koncertje, utcabál minden este!

Festetics Vágta
Időpont: 2019 augusztus (16-)18.
Helyszín: Gyenesdiás, Faludi sík (Keszthely, Festetics kastély parkja)
Nemzeti Vágta regionális előfutama, meglepetés műsor, lovas bemutatók, játszóház, vásár
Vasárnap a fő napon Gyenesdiáson a Faludi-síkra várják az érdeklődőket, ahol a fő futamokon kívül izgalmas lovas ügyességi versenyek, színes lovasprogramok és bemutatók, játszóház, kocsitoló verseny várja a vendégeket.
A Vágtát megelőző napokon Keszthelyen a Festetics kastély parkja ad otthont a lovas programoknak.