Családi találkozóból lett túra a Káli Túra

Családi találkozóból lett túra a Káli Túra

24 views
0

Bátyjával kerékpározott Altay Attila, amikor összetalálkoztak Székely Károllyal, aki azt kérdezte tőlük, hogy „voltak-e már valaha a Káli-medencében?”. Attiláék hallani sem hallottak a Balaton-felvidék gyöngyszeméről, így Kari-bá meghívta őket házukba, ahol eltöltöttek pár napot. Mindeközben két keréken fedezték fel e vidék zegét-zugát. Az évek múlásával újra és újra visszahúzta őket a szívük már családosan, barátokkal, hogy túrázva, biciklivel járhassák a természetet és átadhassák magukat e különleges hangulatnak, ami a Káli-medencében uralkodik.

Valóban rabul ejt a Káli-medence varázsa, hiszen a túrákon, legyen az gyalogos vagy kerékpáros általánosságban jó időt fogtunk ki eddig. Grandiózus felhők kísérték az útvonalat, melyek repcefölddel párosultak, valamint káprázatos kilátás fogadott a hegytetőkön. Aki igazi tavaszias frissességre vágyik vagy hallgatná a csicsergő madarakat és kihasználná a zöldellő természet nyújtotta tökéletes felfedező túraútvonalakat, bármelyik irányt is választja, nem csalódhat. Abszolút családbarát, hiszen rövidebb távok is teljesíthetők. Aki viszont a hosszabbat választaná, higgye el, hogy a sok természeti impulzus hatására pikk-pakk a túra végére lehet érni, élményekkel telítve.

Fotó: Orbán Péter

Egyre többen és többen csatlakoztak Attiláékhoz és ez arra sarkallta őket, hogy hivatalosan is rendezzenek teljesítménytúrát a Balaton-felvidéken. A legelső Káli Túra 2000-ben jött létre, melynek előkészületeiben sokat segített maga Székely Károly és persze a barátok.

TAVALY MÁR TÖBB MINT 1200-AN VETTEK RÉSZT A TÚRÁN, AMIN TÖBBFÉLE TÚRAÚTVONAL KÖZÜL LEHETETT VÁLASZTANI.

Az idei kalandozás április 29-én vasárnap lesz megtartva. A gyalogos túrák közül: 60, 30 és 15 km, a kerékpáros túrák közül pedig 40 és 50 km, valamint az új 80 km-es szakasz várja a kirándulni vágyókat.

A túra során a pecsételőpontoknál lehet egy kis eszem-iszommal feltöltődni, ahol pogácsa, szendvics, többféle szörp, tea, víz és csokoládé is várja a kirándulókat. A rajthelyen rendelhető babgulyás a célban szinte életmentő a fáradt vándorok számára. Kékkúton található Kari bácsi pincéje, ahol borkóstolással és népzene együttessel várják a túrázókat a szervezők, érdemes kitérőt tenni.

További információk a túráról: teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

A szerzőről

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni a megjelölt mezőket.*