Balatonszárszó

Balatonszárszó

42 views
0

Balatonszárszó a Balaton déli partján elhelyezkedő egyik legrendezettebb település, a „kisgyermekes családok paradicsoma”, ahol gyönyörű környezetben, családbarát szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket.

Évről évre parkosítások, virágosítások varázsolják egyre szebbé és vonzóbbá községünket. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben való sokéves eredményes részvételért Balatonszárszó 2016-ban Az ” Év Települése „díjat kapta elismerésül.

A szabadidő aktív eltöltésére egész éven át a lehetőségek széles tárháza (kerékpár túrák, horgászat, borkóstoló a környék boros pincéiben, helyi termelői piac a falusi piac ízeivel ) várja az ide látogatókat.

Egész évben látogatható az aktív befogadásra késztető, interaktív kiállítást bemutató József Attila Emlékház.

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából 2017-ben adták át a „Megújulás útja” tematikus sétautat. A település központjában bárki 1-1,5 óra alatt végigsétálhatja a 10 állomásból álló 3 km hosszú utat. A megállókban a reformáció legjelesebb vívmányai és azoknak a mai életünkre tett hatásai olvashatók. Kívánjuk, hogy ez a mini zarándokút mindenkinek maradandó emléket jelentsen, melyet Balatonszárszóról „hazavihet”.

Legyen vendégünk tavasszal is rendezvényeinken!

Információ:

e-mail: info.szarszo@gmail.com
tel.: +36308649125
balatonszarszo.hu

Balatonszárszó  kiemelt nyári rendezvényei:

Csukás Színház
Program időpontja: 2019. nyár
Program helyszíne:Balatonszárszó Jókai u. 3.
Program rövid leírása:2019 júniusában 9. alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton legkedveltebb gyermekszínháza. A Csukás Színház előadásai június 29. és augusztus 24. között láthatóak. Azon kívül kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket – Szárszói mókoló június 22. és augusztus 24. között.

V. Nemzetközi Néptánc Találkozó
Program időpontja: 2019.július 13. 19,30
Program helyszíne: Csukás Színház
Néptánc találkozó hazai, helyi és külföldi együttesek részvételével. Látványos felvonulás, majd Gála műsor a Csukás Színházban. A rendezvényt táncház zárja.

IX. Balatonszárszói Sárkányfesztivál
Program időpontja: 2019.július 27-augusztus 04.
Program helyszíne:Csukás Színház, Tóparti part, Központi strand, Fesztivál tér
Balatonszárszó védjegyévé vált Sárkányfesztivál a szárszói nyarak egyik legnépszerűbb családi rendezvénye, amit idén 9. alkalommal szervez a település. Program kavalkád 9 napon át. Gyerekeknek: zenés meseelőadások, találkozás a Csukás mesehősökkel. Felnőtteknek koncertek: Budapest Bár, Horgas Eszter és Falusi Mariann.

Alkotók Napja
Program időpontja: 2019. augusztus 18.
Program helyszíne:József Attila Emlékház
2019.augusztus 18. 08:00-20:00 h (József Attila Emlékház, Tóparti Park)
Összművészeti nap, környékbeli és meghívott amatőr és profi alkotókkal. Feltöltődést és önfeledt időtöltést kínál családosoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.
Benne: Hajnali jógaóra, Plein-air festés, Alkotók börzéje, Játszóka, Kiállítás, Óriás rajzvászon, Tibeti hangtálfürdő, Zene, Jókedv.

XI. Szárszói Lecsófesztivál
Program időpontja: 2019.augusztus 24.
Program helyszíne:Központi strand
A balatonszárszói önkormányzat és a szárszói turisztikai egyesület több mint egy évtizede augusztus végén rendezi meg hagyományos nyárzáró gasztronómiai programját, a Szárszói Lecsófesztivált, ahol nem csak főzni lehet, de azokat az érdeklődőket is várják, akik csak nézelődni, kóstolni, vagy szórakozni szeretnének. A rendezvény az évek alatt igazi nemzetközi programmá nőtte ki magát. Rendszerint több külföldi csapat is megmérettetik magukat lecsófőzésben. A zsűri jelentős szaktekintélyekből és a lecsóhoz ugyancsak jól értő laikusokból áll. Sztár fellépő az Apostol Együttes