Balatonszárszó

Balatonszárszó

91 views
0

Balatonszárszó a Balaton déli partján elhelyezkedő egyik legrendezettebb település, a „kisgyermekes családok paradicsoma”, ahol gyönyörű környezetben, családbarát szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket.

Évről évre parkosítások, virágosítások varázsolják egyre szebbé és vonzóbbá községünket. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben való sokéves eredményes részvételért Balatonszárszó 2016-ban Az ” Év Települése „díjat kapta elismerésül.

A szabadidő aktív eltöltésére egész éven át a lehetőségek széles tárháza (kerékpár túrák, horgászat, borkóstoló a környék boros pincéiben, helyi termelői piac a falusi piac ízeivel ) várja az ide látogatókat.

Egész évben látogatható az aktív befogadásra késztető, interaktív kiállítást bemutató József Attila Emlékház.

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából 2017-ben adták át a „Megújulás útja” tematikus sétautat. A település központjában bárki 1-1,5 óra alatt végigsétálhatja a 10 állomásból álló 3 km hosszú utat. A megállókban a reformáció legjelesebb vívmányai és azoknak a mai életünkre tett hatásai olvashatók. Kívánjuk, hogy ez a mini zarándokút mindenkinek maradandó emléket jelentsen, melyet Balatonszárszóról „hazavihet”.

Legyen vendégünk tavasszal is rendezvényeinken!

Információ:

e-mail: info.szarszo@gmail.com
tel.: +36308649125
balatonszarszo.hu