Balatonkenese

Balatonkenese

24 views
0

Folyamatosan fejlődő, szépülő város, mely mégis a pihentető nyugalom szigete várja látogatóit az év minden hónapjában.

Az ezer éves múltra tekintő település épített örökségei, és a visszatérés vágyát kiváltó természeti tájai mellett büszke hagyományaira, ízeire, de legfőképp az itt élők kedvességére, vendégszeretetére. Városszerte térképes és háromnyelvű turisztikai táblák segítik az ide érkezőket a látnivalók felfedezésében és megismerésében. A település több pontjáról vezet fel séta vagy túraútvonal a Soós-hegyre, ahol az emlékmű mellől vagy a kilátóból csodálatos panoráma tárul a Balaton keleti öblére. Tiszta időben, a csillogó víztükörrel szétválasztott északi és déli partot is hosszan belátni. Az itt kiránduló védett természeti területen jár, megismerheti a település legféltettebb természeti kincsének, a tátorjánnak az élőhelyét is, melynek májusi virágzásakor több száz turista járja végig az ide vezető Tátorján-tanösvényt. Az ösvény mentén a történelmi időket idéző tatárlikakba is bebújhat a kíváncsi turista. Összesen kilenc kisebb – nagyobb barlang húzódik a löszfal gyomrában, melyek tavasztól őszig a lomboktól védetten várnak felfedezésre. Nem kell csalódnia annak, aki e vidéken aktív kikapcsolódásra vágyik, a lovaglásra is alkalmas domboldalak, az árnyas, tiszta vizű strandok, vízi élménypark, jól felszerelt tenisz és sportpályák, kerékpáros akadálypálya, túra- és kerékpárutak, nyújthatnak mozgalmas kikapcsolódást.

Életre szóló elmék a sétányon, „Balatonkenese szívénél” kimondani az igent vagy a szerelem bizonyítéka és megőrzéseként a pároknak közös lakatot hagyni a közeli lakatfalon.

A Kossuth utca 6. szám alatti Tájház értékes és gazdag helytörténeti gyűjteménynek ad otthont, a múzeum 2011-ben kiérdemelte az „Év Tájháza” kitüntető címet. A bakancsos turisták, a kisgyermekes családok és a négycsillagos pihenést kedvelők egyaránt találnak megfelelő szállást a városban. Finom falatokat ígérnek a partmenti vagy városközponti vendéglátóhelyek, a település szívében pedig még egy remek cukrászda, egy kézműves termékeket forgalmazó delikát üzlet és egy méltán híres pékség és kávézó várja az ínyencségekre vágyókat. A vendégváró nagyrendezvények, mint a Pünkösdi Fesztivál, a Szezonnyitó, és az Országos Lecsó Fesztivál mellett számtalan aktív és kulturális program garantálja felhőtlen nyári, és egész évi szórakozást.

Információs iroda:

Balatonkenese Tourinform
Telefon: +36 (88) 594645
8174 Balatonkenese, Táncsics Mihály utca 24

Balatonkenese kiemelt nyári rendezvényei:

Szezonyitó
Időpont: 2019.06.22 19:00
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi Park
Fellép a Szivárvány Népdalkör, Kid Rocky, Euphoria, Conestoga, a Pannónia Citera Zenekar, illetve az East Gipsy Band ad koncertet (Balázs Elemérrel)

3. Balaton Fesztivál
Időpont: 2019.06.27-06.30.
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi Park
Más rendezvényterületeken lesznek iparművészek, gasztronómiai elemekkel. A Béri Balogh Adám téren színpadi műsorok, a Kultúra Háza előtt szórakoztató élményelemek mellett tipegő játszóház. A Bakó ligetben a Balaton élővilágát bemutató kiállításé lesz a főszerep. Jönnek kézművesek, animátorok Balaton témájú játékok, ügyességi játékok.

Keszegrágó napok
Időpont: 2019.07.26-08.04.
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi Park
A rendezvény tematikájának fő eleme-Balaton parti település lévén- a hal lesz. Egy olyan, 10 napon át tartó esemény, mely minden nap a délutáni órákban kezdődik, és kellemes környezetben kulturált időtöltésre ad lehetőséget. A rendezvényen a gasztronómiáé a főszerep, de változatos zenei programok is várják a Széchenyi Parkba látogatókat minden nap.

15. Jubileumi Országos Lecsó Fesztivál
Időpont: 2019.08.23-08.25.
Helyszín: Balatonkenese Széchenyi Park
Szombaton, vasárnap lecsófőző versenyek lesznek, és mindhárom napra neves fellépőket szerződtetünk a nagyszínpadra. Az étel, ital kínálat mellett aktivitásokkal, kiegészítő programokkal is készülünk. A rendezvényhez igényes megjelenésű weboldal és facebook oldal is készül. Az egész országból várjuk a látogatókat.

Szent István Király Ünnepe – Esti koncertek a Széchenyi Parkban
Időpont: 2019.08.20. 20:00-24:00
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi Park
Többek között fellép a Misztál Együttes (20:00), 21:30-kor kerül megrendezésre a tűzijáték, majd 22:00 órakor Ferenczi György és Rackajam ad koncertet. Balatonkenese Város vár mindenkit aki szeretné jól érezni magát.