Balatonakali

Balatonakali

76 views
0

Mandula, jó bor, vendégszeretet

Hallott már a Balatonakali manduláról, az Akali mandulavirágzásról? A virágzás impozáns látványa mellé borkóstoló, természetjáró program párosul. Minden év tavaszán várják az akali borházak, pincék a betérőket, turistákat. Egy pohár bor, páratlan panoráma, műemlék présházak, pincék, séta a hegyen, a rendezvény megnyitóján előadások, kiállítás…Irány Balatonakali!

Tavasszal elindul a településen a horgászidény is, egy egyesületi horgászversennyel. Az egykor több halásznak is otthont adó településünk ma is fontos prioritásként kezeli a balatoni horgászatot, balatoni halakat. A pecázás szerelmesei a helyi egyesületnél érdeklődhetnek az aktuális lehetőségekről. A parti sétányon található Akali Halösvény az őshonos halfajokat hívatott bemutatni informatív-játékos formában látogatóink számára.

Nyárindító programunkat Szent Iván napján tartjuk, melynek során egy látványos tűzkerék is végiggördül a falun. Szabadtéri színpadunkon neves zenekarok, illetve színházi előadások szerepelnek. Levendulás nézőterünk – háttérben templomainkkal és balatoni panorámával – mindezekhez páratlan környezetet nyújt.

Balatonakali egész évben gyönyörű. Partja, játszótere, fitnesz parkja, és szolgáltatói a kerékpárosoknak is felfrissüléssel szolgálnak. Túraútvonalaink bemutatják az ősi falu műemlék parasztházait, közösségi tereit, piarista épületeit és a borút történelmi pincéit. Főutcánkon a Balaton-felvidék népi műveltségét a teljesség igényével, tárgyak és fényképek segítségével bemutató tájház gazdag gyűjteménye várja a látogatókat. Érkezzen gyalog, két vagy négy keréken, szeretettel várjuk településünkön!

További információ:
Ihász Csilla művelődésszervező
8243, Balatonakali Kossuth Lajos utca 45.
06-87-655-858 | programbalatonakali@gmail.com | program@balatonakali.hu
www.balatonakali.hu

Balatonakali kiemelt nyári rendezvényei

Az első hajó fogadása, és Szent Iván-napi programok
Időpont: 2019.06.22. szombat
Helyszín: Balatonakali – kikötő, szabadtéri színpad, Művelődési ház, a település utcái, strand.
Már kora reggel szabadtéri kemencéknél kenyérsütésre várjuk a régi ízek szerelmeseit. Délelőtt kikötőnkben fogadjuk az első hajót, amely egyórás sétahajózásra viszi az érdeklődőket. Délután Művelődési házunk udvarán szórakoztató és kulturális programok zajlanak, valamint helyi, tüzes borokat is kóstolhatunk. Este következik a nap talán legjobban várt része: a tűzkerék görgetése át az egész falun, egészen a Balatonig!

Pannon Várszínház A Pál utcai fiúk c. előadása
Időpont: 2019. július 12. péntek, 20:00 óra
Helyszín: Balatonakali Szabadtéri színpad, Vasút tér 4.
Esőnap: július 15. hétfő.
Jegyek: elővételben az akali strand főpénztárában 3000 forintért, online: www.programturizmus.hu, vagy simple appon keresztül. A helyszínen: 3500 forint.

A Pannon Várszínház “Csinibaba” c. műsora
Időpont: 2019. augusztus 9. péntek, 20:00 óra
Helyszín: Balatonakali Szabadtéri színpad, Vasút tér 4.
Esőnap: augusztus 12. hétfő.
Jegyek: elővételben az akali strand főpénztárában 3000 forintért, online: www.programturizmus.hu, vagy simple appon keresztűl. A helyszínen: 3500 forint.

Szarka Tamás & Ghymes 35 év, Best of Koncert
Időpont: 2019. augusztus 10. szombat, 20:30
Helyszín: Balatonakali Szabadtéri színpad, Vasút tér 4.
Esőnap: augusztus 13. kedd.
Jegyek: elővételben az akali strand főpénztárában 3000 forintért, online: www.programturizmus.hu, vagy simple appon keresztűl. A helyszínen: 3500 forint.

Blahalouisiana Koncert
Időpont: 2019. augusztus 19. hétfő, 20:30
Helyszín: Balatonakali Szabadtéri színpad, Vasút tér 4.
Ingyenes koncert!