Alsóörs

Alsóörs

39 views
0

„Balaton Riviéra” – Eötvös Károly költőnk nevezte így e tájat, ahová Alsóörs is tartozik.

Emberi táj, itt a múlt élő része a jelennek. Mi, akik itt élünk, hiszünk benne, hogy ez a legjobb helyszín a pihenésre, kikapcsolódásra, sportolásra. Vendégeink megmártózhatnak abban a Pannon táj sugallta életörömben, amit a tó selymes vize, a lágy vonalú dombok, a vendégszerető emberek közvetítenek.
A Balaton és a környező erdők nagyon sok lehetőséget kínálnak a vitorlázáson túl, a lovaglástól egészen a pörgős kerékpár- és hangulatos gyalogtúrákig. Ez utóbbi szerelmeseinek nagy örömére szervezzük a nagysikerű májusi Mandulatúrát és a kora őszi Nyitott Pincék Túrát szőlőhegyeink borúttá szerveződött sorai közt. A Mandulatúra közkedvelt 6 km-es családi távja és a 20 km-es útvonala a Riviéra településeit köti össze. Mászhatunk kilátót, gyönyörködhetünk a balatoni panorámában, a tavaszi, bimbózó természet szépségeiben.
Októberben az Alsóörsi Kétkilátó éjjeli túrán oklevél, kitűző és forró babgulyás; a Nyitott Balaton borkereső játékon 6 palackos balatoni borválogatás vár arra, aki megtalálja az elrejtett borítékot!
Rajt-cél az alsóörsi Tourinform irodában. Előnevezés, szállásinformáció és regisztráció: info@balatonriviera.hu.

Információs iroda:

Tourinform Alsóörs
Cím: 8226 Alsóörs, Vasút u. 3.,
Telefonszám: (87) 575 000
www.balatonriviera.hu

Alsóörs kiemelt nyári rendezvényei:

Everness Fesztivál
Időpont: 2019.06.19.-24.
Helyszín: Alsóörs Pelso Camping (8226 Alsóörs Kemping u. 19.)
Az Everness Fesztivál egyet jelent a zenével, a mozgással, a színek, ízek és illatok mámorával. Öt nap felejthetetlen együttlét, amikor a tudatos pozitív gondolkodás és az egészséges életmód jegyében a hozzánk hasonlóan gondolkodók körében kapcsolódhatunk ki, tanulhatunk és léphetünk előre az önmeghaladás útján.
#fesztiválmásképp
Keresel valamit? Az utadat, magadat, helyedet a világban? Tanítót, mozgást, barátokat? Új ízeket, zenét, vagy csak kilépnél kicsit az unalmasból, a megszokottból, a komfortosból? Nálunk rengeteg lehetőséged lesz erre, hiszen hazai és külföldi spirituális tanítók, előadók mellett változatos zenei és mozgásprogramokkal várunk egész családoddal együtt.
#tudatosság
Az Everness Fesztivál a tudatosság ideje: öt nap, amely során megszokásainktól mentesen tapasztalhatjuk meg önmagunkat és környezetünket. A rendezvény időtartama alatt elsajátíthatjuk azokat a módszereket, amelyek segítségével probléma helyett lehetőségként élhetjük meg a mindennapjaink során felmerülő kihívásokat, és önerőnkből juthatunk el a hétköznapitól eltérő, emelkedett tudatállapotokba.
#feltöltődés
Az Everness Fesztivál öt nap feltöltődés: felnőtt játszótér, ahol felszabadultan, mégis felelősséggel lehetünk ismét gyermekek. Tánc és jóga, számos mozgásprogram, meditáció és előadás vár ránk a Balaton partján, hogy jóleső fáradtságunkat aztán egészséges ételeket és italokat fogyasztva pihenjük ki, esténként pedig világzenei koncertek és meghitt hangulatú házibulik várnak ránk.
#közösség
Az Everness Fesztivál a közösség élménye: egy hely, ahol otthonos, biztonságos környezetben, csoportos képzések és egyéni terápiák során ismerhetjük meg a különféle önfejlesztő módszereket. Ez a közösség nem csupán a fesztivál pár napja alatt létezik, hiszen tapasztalataink azt mutatják, hogy vendégeink a rendezvény után is kapcsolatban maradnak egymással, beépítve mindennapjaikba az itt elsajátított ismereteket, tovább formálva a világot, az otthont, amelyben élni szeretnénk..

V. Alsóörsi Sörfesztivál
Időpont: 2019.07.10.-14.
Helyszín: Alsóörs Sirály park
Végre beindult a nyár és mi szokásunkhoz híven immáron ötödik alkalommal költözünk le a “legkedveltebb balatoni üdülőhely” címét többszörösen elnyerő Alsóörsre, hogy az ott lakók és ott nyaralók legnagyobb örömére elárasszuk a Sirály Parkot a legfinomabb hazai és európai sör remekekkel.
Július 10 és 14 között közel 35 sörfőzde 150 féle sörét kóstolhatjátok és ihatjátok a délutáni és esti hőségben, hogy testeteket elfogadható hőmérsékletűvé hűtsétek a hűsítő sörömök segítségével. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, streetfooddal és klasszikus fesztiválkajákkal, valamint esti koncertekkel, DJ-kkel, sörkóstolókkal és a sörtörténeti előadásokkal várunk titeket, barátaid és családod.
Újra Balaton. Újra nyár. Újra fesztivál. Újra sör. Még több szabadság! Érzed?
A kiállítók minden nap délután kettőkor nyitnak és körülbelül éjfélkor zárnak.

8. Paloznaki Jazzpiknik
Időpont: 2019.08.1.-3.
Helyszín: Paloznak, több helyszín
Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát. A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból. 2019-ben is sztárfellépők várják a rajongókat. A The Jacksons, a The Brand New Heavies, Maceo Parker, Adani & Wolf, a Peet Project és még sokan mások…
Nemcsak a zenei kínálat és a közreműködők, a gasztronómia tekintetében is igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak minden évben az idelátogatók. A piknik hangulatot piknik kosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. Egész nap érdemes elheveredni a fűben és a Csopak-Paloznak környéki borokat élvezni a napsütésben, belekóstolni a szervező Homola Pincészet tételeibe, mellé pedig falatozni a frissen készült harapnivalókból.
Idén is színes programokkal készülünk a kicsiknek. Két helyszínen várjuk az érdeklődőket, a Nagyszínpad előtti réten, illetve a Zöldike Gyermekudvarban az alábbi nyitvatartási időben. Ne feledjétek, 14 éves kor alatt a belépés továbbra is ingyenes a Jazzpiknikre!

Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál
Időpont: 2019.08.16.-20.
Helyszín: Alsóörs Sirály park
Öt napon át zenével, tánccal, kulturális és sportprogramokkal, finom borokkal, ételekkel marasztalják a vendégeket Alsóörsön a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál rendezvénysorozattal. A fesztivál neves zenekarokkal, sportprogramokkal, koncertekkel, tűzijátékkal kedveskedik a közönségnek. ALSÓÖRS VÁR – MARASZTAL – VISSZAVÁR!

XII. Zorall Sörolimpia
Időpont: 2019.08. 21.-25.
Helyszín: Alsóörs Pelso Camping (8226 Alsóörs Kemping u. 19.)
Sör, Sport, Szerelem és Rock’n’ Roll!
4 nap, Balaton-part, több mint 80 fellépő zenekar, sport és családi programok Alsóörsön, 2019-ben a XII. Zorall Sörolimpián!
A jegy tartalmazza a sátorhelyet a fesztivál területén!
Érvényesség: 2019.08.21. 12:00-tól 2019.08.25. 12:00-ig
További információ: www.zorallsorolimpia.hu | Szállás: www.pelsocamping.hu/foglalas | Sörolimpia, több mint fesztivál…